• Du er her: 
  • Forsiden
  •  ›› Nyheder
  •  ›› Politiet ransager BMW's hovedkvarter


Politiet ransager BMW's hovedkvarter

BMW's hovedkvarter blev ransaget af de tyske myndigheder for nylig på en mistanke om, at også BMW manipulerer med sine dieselbilers udstødning.

Myndigheder ransagede for nylig BMW's hovedkvarter i München og en fabrik i Østrig på grund af mistanke om fusk med diesel-BMW'ers udledning af skadelige stoffer. Altså præcis det samme som VW og flere andre bilproducenter er blevet afsløret i.

Fabrikken i Østrig er BMW's motorfabrik i Steyr. Her er cirka 4.500 medarbejdere beskæftiget med at samle 6.000 motorer hver dag.

Den tyske statsadvokat fortæller til nyhedsmediet Reuters, at ransagningen gik ud over BMW både i Tyskland og i Østrig. Myndighederne mistænker BMW for at bruge snyde-software og –hardware til at manipulere producentens dieselbiler for at få dem til at fremstå mere miljøvenlige, end de rent faktisk er.

6.000 motorer dagligt
Omkring 100 politifolk og andre embedsmænd ransagede BMW's hovedkvarter i München sammen med forskningsfaciliteter og en motorfabrik i Østrig. Mere præcist BMW's motorfabrik
i Steyr med 4.500 medarbejdere. Her samles hver dag 6.000 motorer til BMW-biler.

BMW logo front.jpeg

Den tyske anklagemyndighed fortæller, at der er indledt en efterforskning mod ukendte personer for bedrageri relateret til manipulation med udstødningsgasser.

- Denne tidlige mistanke går på, at BMW har brugt snydeudstyr fast monteret i testbænke, fortæller anklagemyndigheden i en pressemeddelelse.

Vi er uskyldige
BMW har længe bedyret sin uskyld i forhold til at snyde med målinger af skadelige partikler i udstødningsgasser og siger nu, at myndighederne ikke har fundet noget, der afslører en "målrettet manipulation" af udstødningsgasser.

Den tyske bilproducent siger, at anklagemyndigheden undersøger "fejlagtigt placeret" software i omkring 11.400 BMW 750d og M550d-modeller.

I sidste måned tilbagekaldte BMW 11.700 biler, fordi de mange biler havde fået installeret en fejlagtig programmeret motorstyringssoftware.

Dansk Bilbrancheråd er bilbranchens talerør

Med knap 2.000 autoværksteder, bilforhandlere, tekniske skoler og andre professionelle virksomheder og institutioner med tilknytning til bilbranchen som medlemmer, er Dansk Bilbrancheråd med god afstand den største danske interesseorganisation i bilbranchen. Dansk Bilbrancheråds mål er at give alle vores medlemmer en professionel og personlig rådgivning, samtidig med, at vi arbejder på at forbedre branchens rammevilkår ved at gøre politikere og andre beslutningstagere opmærksom på vores mærkesager.I forbindelse med klager eller tvist, henvises til ankenævnet for biler - www.bilklage.dk

Udviklet af seek4cars.net